Obrazec za 1% dohodnine

NAMENITE DEL DOHODNINE, NAMESTO DRŽAVI,

“ZA PRIHODNOST, ZA ČISTO IN ZDRAVO OKOLJE”

Spoštovani:

ROVO je nevladna okoljevarstvena organizacija, ki se brez redno zaposlenih, bori se za ohranitev okolja in človeku vrednega življenja za prihodnje generacije. Svoje delovanje financirajo iz lastnih žepov članov, ter pomočjo občanov preko:

članarin in od dela dohodnine, ki jo lahko namenite na naslov Regionalno okoljsko združenje okoljevarstvenikov ali na kratko Združenje ROVO, namesto državi in tako zagotovite, da bo vaš denar namenjen zagotavljanju vaše in prihodnosti vaših otrok, da bodo živeli v čistem in zdravem okolju.

Kot posamezniki (dohodninski zavezanci) lahko del svoje dohodnine (1%) te namenite komurkoli želite. Na spisku upravičencev so zbrana društva, ki imajo podeljen status delovanja v javnem interesu. Ta status ima tudi Združenje ROVO. Ali ste vedeli, da kar 70 odstotkov davčnih zavezancev svoj 1% ne podari nikomur, tako ta sredstva ostanejo v državni “malhi” ali za skoraj 5 milijonov evrov namenjenih za delovanje nevladni organizacij, ki ostanejo neizkoriščene.

Če nam želite pomagati, lahko del svoje dohodnine namenite prav nam, na naslov ROVO je regionalna organizacija za zaščito okolja in narave, Združenje ROVO, Kandijska cesta 36, 8000 Novo mesto, davčna številka 51480433.

Vašo namero lahko tudi uredite prek sistema e-Davki na spletni strani http://edavki.durs.si ali na davčnem uradu RS v vašem kraju. Ne pozabite: poleg naše davčne številke morate imeti s seboj še svojo davčno številko. Rok za oddajo za tekoče leto je do 31.12., če pa ta rok zamudite, se bo vaša namera upoštevala pri naslednjem obračunu.

Vedite, da nikoli ni prepozno, zato apeliramo na vse, ki imate radi naravo in okolje, da del svoje dohodnine namenite naši organizaciji, ki se ukvarja z varovanjem narave, okolja in zaščito zdravja ljudi, predvsem pa želimo ohraniti zdravo okolje in naravo za naše otroke, ki so naše največje bogastvo.

NAŠ OBRAZEC VAM JE NA VOLJO V PDF OBLIKI POLEG,
Korak: kliknite na obrazec ga odprite v novem oknu in ga stiskajte
Korak: Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad.

pdf-small